Doorgaan naar hoofdcontent

Examen eindopdracht

Het eindexamen opdracht choose2improve leerjaar 2015-2016. De jongeren hebben de opdracht aan het begin van het jaar opgekregen zodat er genoeg tijd is om aan het eind van het shooljaar te kunnen opleveren. Het is een gezamenlijke opdracht. Een korte documentaire met als thema "Ik met meer dan één. De gebruikte bronnen komen van het internet, wat door het jaar heen als les thema's gebruikt zijn en het meeste indruk heeft achtergelaten bij de studenten. Gefilmd hebben ze gezamenlijk gedaan met verschillende middelen.

De opdracht is voor en door de studenten gedaan, waarbij ze veel hebben moeten samenwerken. Door samen te hebben zij vertrouwen gekregen in zichzelf en anderen. Ze hebben kunnen ervaren hoe iets te starten, te delen, te vragen en een vervolg te geven. Uiteindelijk om dit resultaat neer te zetten. Ze hebben daadwerkelijk hun competenties kunnen aanspreken en tastbaar kunnen maken die "noodzakelijk" zijn om in groep groter dan één te kunnen verblijven.

Deze documentaire geeft weer waar ik mijn vreugde uit haal. Groei waarnemen in mijn medemens, vooral bij heb die kwetsbaar zijn. Kijk naar de videos en beschouw de inhoud als een indirect resultaat van mijn werk als docent bij Kwintes.nl.

1. We All share

2. Hier start ik

3. Leren en groeien is door doen

4. Een doel voor ogen brengt de eerste stappen

5. Zo leren wij